Добър вечер! Изкушение за мен е да се запознаем! И за теб, предполагам, нали? Всъщност, ние с тебе добре се познаваме, дори и да не си ме виждал.

Аз съм онази мисъл, която те държи неспокоен.

Забраненият плод на масата за вечеря.

Тайните мисли, които са на върха на езика ти, но ти ще ги преглъщаш, докато не те стисна за гушата и не ти позволя да ги изплюеш.

Толкова е изкушаващо да бъркам в мозъците на хората, да откривам слабите им места, да прочитам мислите им и да мога да им предложа онова, което искат на всяка цена или без значение от цената.  

Да съм навсякъде и никъде. Където ме търсят и където не съм желан.

Аз винаги идвам и винаги си тръгвам. Понякога е тихо и безшумно, а друг път горя мостове, унищожавам светове и предизвиквам проклятия. Животът може да е прекрасен след мен, но може и да ужасен, опасен и празен или всичките наведнъж. Не е задължително да са в този ред.

Винаги съм бил тук и съм правел това, което правя. Обличам красива рокля, слагам ярко червило и се превръщам в секси колежката, която те моли да ѝ оправиш колата след работа. Би могъл да се задоволиш само с колата, но ти оправяш и двете. Известно време по-късно (не че броя дните) аз съм необяснима мисъл в главата на жена ти. Наречи го шесто чувство или просто подозрение. Аз я хващам за ръката и пъхвам в нея телефона ти, докато ти си под душа и още мислиш за извънработните си срещи. Жена ти обмисля известно време дали да се поддаде. Страхува се какво ще прави, ако подозренията ѝ се потвърдят. Представяш ли си, тя се страхува не от това, че може би ѝ изневеряваш, а от това да те хване! Когато стигнат нещата дотам, аз си тръгвам. Вече не е интересно. Няма драма. Имаш късмет с жена като тази, защото тя никога няма да се предаде на изкушението да рови в телефона ти, и докато това е така, аз мога да те владея напълно. В един брак трябва да има баланс. Все единият трябва да е корав. В твоя случай това определено не си ти.

Добър вечер, аз съм Изкушението! Мога да вляза през тази врата и да променя живота ти – да те изкуша с онези неща, за които мечтаеш, но не искаш да си признаеш. Ще приемеш ли тази игра?

Аз нося удоволствие. Аз съм в пороците. Аз съм в любовта – и във възможната, и в несподелената, и във всяка една друга. Накъдето и да погледнеш, може да се срещнем. Изборът е твой: да си стиснем ръцете или да затвориш очи и да ми обърнеш гръб. Понякога нося отговори, а друг път събуждам още въпроси. Предпочитам да сме приятели, отколкото врагове.

А всичко, драги, зависи от теб: от мислите, от сърцето ти, от това, което търсиш в живота. Бягаш ли от някого? Бягаш ли от себе си? Мога да ти обещая, че със сигурност ще се срещнем. Решението зависи от теб. Ще има изкушения, които могат да те поведат по лош път, но ще има и такива, които ще упътят сърцето ти след дългото лутане. Няма страшно, всички пътища минават през мен, защото в човешката природа е заложено любопитство, желание, похот… моите съставни части.

Да, изкушение бе за мен да се запознаем!

fb-share-icon0

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!