Културно-образователен център и музейна сбирка “ Д-р Васил Радославов“ (или както е по-известен като Радославовата къща) приюти мен и книгите ми по покана на госпожа Алина Стоянова в един топъл майски ден, в който се очакваше дъжд. По тази причина предпочетох представяне вътре, отколкото навън, където също има обособен кът за автори.

Макар че тръгнах без никакви очаквания, останах приятно изненадана, че малката зала се напълни с разнородна по възраст публика и не остана нито един празен стол – благодаря на всички, които ме уважиха. Госпожа Алина Стоянова ме представи с една от песните по мой текст, участвала в „Бургас и морето“ през 2013 г. (Стефан Илчев – „Завръщане“) и оттам насетне разказах за творческия си път през песни и стихове до разкази и раждането на романите ми; за пътя на идеята в главата ми до файла на лаптопа ми и от файла до книгите в ръцете на читателите. А след това преминахме към традиционните снимки и автографи.

Със сигурност пропуснах много неща, защото нямам сценарий – нека остане нещо и за следващи срещи! Запознах се с 10-годишната Жаклин, която сподели с мен пухкавия си розов тефтер, в който вече е написала първите глави от своята бъдеща книга. Запознах се и с братовчедка й Ива, която на следващия ден ми писа, че съм я вдъхновила също да пише, и се разбрахме да държим контакт за творчески наставления от моя страна. Прегръдките, които получих, и очите, с които ме попиваха тези деца, са най-скъпото, което си взех от това представяне.

Накрая искам да ви споделя колко съм щастлива и благодарна на онова мъничко гласче, което през цялото време ми нашепваше да не сменям датата и да бъда спокойна, въпреки че е съботен ден и в града има куп други мероприятия. Вътрешният ми глас никога не лъже. Ако сте чели вече книгите ми, знаете защо.

Благодаря!

А аз се подготвям за следващото си книжно пътешествие – съвсем скоро на 5 август в град Пловдив. Повече за събитието тук.

Данна донку в Пловдив
fb-share-icon0

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!