Кога и как

 Тоше Проески се сдоби с български форум?

Идеята, за съжаление, не е била по хубав повод. След смъртта на Тоше едно момиче създава виртуално пространство, в което да пише за него и да споделя тъгата със свои приятелки.

Когато Нина Величкова създава нашия така любим Български Форум за Тоше Проески през 2008 година, дори не е предполагала мащабите, които ще достигне този проект. Не е можела да предвиди, че нейното местенце ще сплоти завинаги хора от цяла България, запленени от същата магия. И че заедно ще започнем да творим чудеса за други.

тошин мост на любовта

ТОШИН МОСТ НА ЛЮБОВТА

Много бързо виртуалното пространство се пълни с любов, текстове за песни и техните преводи, стихове, приказки, музика… и много благотворителни проекти. От фен форум ние се превърнахме в сплотено общество, създадено да твори добро. Да продължи мисията на Тоше наред с хиляди други негови почитатели по цял свят. За няколко години бяхме част от международните благотворителни акции „Тошин мост на любовта“, после сами издадохме две благотворителни книги (2009, 2012) с поезия и проза, посветена на Тоше, и с тях финансирахме годишните си акции. Имали сме множество участия в различни благотворителни каузи и до днес продължаваме да творим добро, защото точно на това ни научи нашият любим певец. Вдъхновени от личността му и личния му пример на голям хуманист, ние тръгнахме по труден, но вълнуващ път.

Така че всеки път, когато споменавам Български Форум за Тоше Проески, представяйте си не някакви си там фенчета, а хора с добри сърца, широки души, сръчни ръце и големи сърца.

НАВСЯКЪДЕ

Ние сме пръснати не само из цяла България, но и по целия свят, и повярвайте ми, сигурна съм, че никъде няма толкова сплотени „непознати“, каквито почитателите на Тоше. 

Имам приятелки от форума, с които се виждаме само в Крушево, Македония, където често ходим по различни поводи (моите са семейни заради роднините на мъжа ми). Докато в България ни делят стотици километри една от друга, там, в родния град на Тоше, винаги се улучваме по едно и също време, само на няколко къщи или улица разстояние.

Искам от страниците на моя сайт да кажа на всичките ми приятели от Форума, че много се гордея с нас и ги обичам безкрайно!

https://bglovetose.bulgarianforum.net/
fb-share-icon0
error: Content is protected !!