Реших да ви покажа как смесвам етерични с базови масла в ролон 10 мл, защото повечето ми предложения са точно в такова количество.

Трябва да знаете, че когато лекувате определен проблем с етерични масла, има точни съотношения между компонентите според проблема и възрастта. А има и блендове, които приготвяте по свой усет и импровизация, без да са за лечение или нещо конкретно. Просто комбинацията от масла влияе върху емоциите и настроението на всеки по различен начин, а щом е приготвена за възрастни, ограниченията са далеч по-малко. В случая съм заложила на последното и ще ви покажа какъв бленд приготвих.

видоме масла

Он гард подбрах тематично, защото ароматът е свързан с началото на книгата ми, и държах точно тази приятелка да има вкъщи нещо, което да ѝ напомня за героите.  Он гард сместта се използва и за имунитет.

Лимонът и дивият портокал са цитрусови масла, чиито аромат е много подходящ за сезона, а точно в момента могат да се ползват повече, защото няма толкова слънце, което да ограничава целодневната им употреба (цитрусовите масла са фоточувствителни и когато ги използваме, е желателно да не се излагаме на силна пряка слънчева светлина – тоест трябва да внимаваме кога се мажем с такива през летните месеци). 

Маслото от пачули има силен земен аромат, използва се против нервно напрежение, но много добре се комбинира с дивия портокал като се смята, че комбинацията от двата аромата привлича изобилието в живота ни. 

Използвах On guard (смес от евкалипт, розмарин, канела, карамфил, див портокал), лимон, див портокал, пачули.

roll on ready

Приготвяне

Смесваме

8 капки On guard,

5 капки Див портокал,

5 капки Лимон,

2 капки Пачули

допълваме шишенцето с Базово масло – гроздови семки

Слагаме топченцето и затваряме шишенцето. Така нашият рол он вече е готов за употреба. Нанася се по пулсните точки – сгъвките на ръцете, зад ушите.

Желателно е 12 часа след нанасянето да не се излагама на пряка слънчева светлина или UV лъчи. Зимния сезон е идеален за този ролон.

fb-share-icon0
error: Content is protected !!