Здравейте, приятели и читатели!

Казвам се Данна Донку и съм творческа натура.

По образование съм магистър филолог преводач с два чужди езика, по професия съм Организатор учебен процес, но по призвание съм творец. Отдавна обичам да пиша, но доскоро приемах това само като хоби. Започнах като текстописец – тук ще видите някои от песните с мои текстове за известни родни и чужди изпълнители. Винаги съм обичала да пиша и докато измислях текстове за песни, създавах стихотворения, дори къси разкази.

Последваха няколко години, в които изобщо не пишех, защото бях изцяло погълната от света на майчинството. Свят със собствени правила и предизвикателства. Паралелно с това развивах читателя в себе си, откривайки нови любими писатели и впускайки се в изследване на нови жанрове, които преди изобщо не бях забелязвала. С четенето се завърна и писането. 

Преди година открих, че мога перфектно да съчетавам всичките си светове, а музата ми ударно се завърна. Не съм спирала със стиховете, но истинската ми страст се оказа писането на романи. Те са и първите ми творения, които реших да издам официално. През 2020 година за съвсем кратко време написах и издадох дебютния си роман „Каста Дивото сърце“, а само година по-късно, през октомври 2021 г., реализирах и втория си роман „Узурпаторките“. Възобнових и писането на къси разкази като част от едно литературно предизвикателство, в което участвам. И всички тези мои светове са щедро гарнирани с музика и муза.

Тоше Проески

През годините имах различни музикални увлечения, но само една истинска и вечна музикална любов: Тоше Проески. Няма как да не го спомена в тази визитка, защото тук ще е моето местенце за вдъхновение, а Тоше е неразделна част от музата ми в писането и в живота изобщо. Посветила съм му стихове, приказка, разкази и една песен. Със сигурност ще има и още.

В сайта ми ще намерите както информация за моите творчески търсения, така и ревюта на книгите, които са ме впечатлили. Ще има специално местенце за ароматерапията на Дотерра, вдъхновила последния ми роман, както и за музикалните ми вдъхновения, които се пренесоха и в литературата – местенцето за Тоше Проески, в което неговите почитатели сред вас ще намерят интересна информация защо ми е вдъхновение и за какви неща ме вдъхновява освен за писане.

Надявам се моят свят да стане и ваш, а заедно да споделяме само красиви емоции!

error: Content is protected !!