Любовта е поезията на живота.

Вярвам, че тя е движещата сила във Вселената, и със сигурност управлява мен и живота ми. Затова озаглавих първата си стихосбирка с цитат от едноименното си стихотворение.

На 07.02. 2024 г. направих представяне на новата си книга в книжарница „Хеликон“, Велико Търново.

Какво ще откриете?

  1. Плейлист с музика, която да слушате, докато четете. Вярвам, че музиката и стиховете са винаги добра комбинация, а когато говорим за любов, тази комбинация е задължителна.
  2. Мои текстове на песни с код за слушане в Youtube. Въпреки че имаше много „мои“ песни, които съм си мечтала да отпечатам като текстове, подбрах само онези, посветени на любовта в различните ѝ форми. Включих и няколко текста, които не се превърнаха в песни, но ми останаха за спомен. А и бяха посветени.
  3. Стиховете ми за Тоше Проески+една песен. Тоше винаги е бил и ще бъде в центъра на моето вдъхновение, и понеже планирам самостоятелен продукт с творби за него, исках да проверя как посветените ми стихове ще стоят и ще се приемат в книгата ми сега. Факт е и това, че голяма част от поетичното ми творчество е повлияно от Тоше, затова нямаше как да не го включа.
  4. Стихове за двете ми дъщери. Да, любовта към децата ми е най-необятната любов, която съществува. Тя заслужава да бъде възпявана ежедневно. Аз го правя задължително по веднъж в годината – на рождените им дни. Точно такива стихове съм избрала и ще можете да проследите как любовта ми се е видоизменяла с всяка тяхна година.
  5. Стихове, посветени на героите в романите ми или вдъхновени от други четива.
  6. Любовта в стихосбирката е разделена на 4: Любов, която няма свършване/Любов, чиста като сълза/Любов след края/Вселените в мен

„Любовта никога не спи“ е моята първа стихосбирка, но не и последната. Тя обхваща 14 години на лирически търсения и превъплъщения. Повечето стихове са родени много преди да разбера, че всъщност искам да пиша романи. И всички те си чакаха реда, докато бях отдадена изцяло на романите си. Сега, след като ги пуснах на свобода, отново мога да се върна към фентъзи света на „Повелителка на вулканите“

Благодарности на екипа:

Отново имам да благодаря на толкова хора и отново ще прочетете повече за тях на последните страници в книгата. Тук ще ги спомена поименно:

доц. д-р Петя Цонева, поет и доцент по литература, която направи поетична редакция и написа встъпителните думи в началото.

гл. ас. д-р Красимира Василева, която направи корекцията на текста.

Елена Янкова, която винаги прави най-любимите ми корици.

Галина Кацарова, която направи предпечатната подготовка и е виновна за този толкова нежен и красив вид на моите страници.

На всички вас: благодаря за подкрепата, труда и крилете, които ми давате! Моите стихове летят, благодарение на вас!

За оценки и ревюта тук: Goodreads

fb-share-icon0

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!