Тази книга променя светове!

„Лейла“се превърна в една от най-любимите ми истории изобщо!


Винаги съм вярвала в силната връзка между сродните души, но тук Колийн Хувър е успяла да го покаже нагледно. Хареса ми всяко едно парченце от този пъзел.
Дори и когато беше откачено.
Дори и когато Лийдс правеше неща, които на пръв поглед бяха грешни, а на втори- единствените правилни.


Човек трябва да слуша сърцето си, инстинктите си. Любовта си.
Тук е показан един твърде не-физически аспект на любовта. За способностите на сърцето да разпознава половинката отвъд физическото тяло. За смелостта да прекрачиш едни граници, за да дадеш шанс на други реалности.
Изобщо тази книга е върхът!

По сюжета:

В началото всичко започва лежерно: Лийдс среща Лейла и се влюбват от пръв поглед. Не се отделят един от друг и всеки намества някакво липсващо парченце в другия. В най-романтичния момент всичко се пръсва на парчета буквално и преносно – случва им се нещастие, от което Лейла дълго се възстановява и след което като че ли не е същият човек. Тогава Лийдс решава да я заведе на романтично пътешествие точно на мястото, където са се влюбили. Това негово решение има обратен ефект върху връзката им. По време на романтичната им почивка започват да се случват странни неща и Лийдс преживява емоции и срещи, които нямат логично обяснение в материалния свят. Още отначалото, заедно с (пред)историята на Лийдс и Лейла, върви и историята им в настоящия момент: Лийдс се изповядва пред някакъв детектив, докато е завързал Лейла на горния етаж. От първите страници Колийн така оплита историята, че не знаеш да мразиш ли Лийдс, или да му симпатизираш. Аз винаги избирах инстинктивно второто и го харесвах през цялото време даже в моментите, когато не беше за харесване. Това е история за сродните души, които винаги търсят път една към друга дори и когато такъв не съществува.

В заключение:

В книгата има убийство, любов и изневяра, но в ред, който никога не бихте предположили.

Възхищавам се за пореден път от психиката на авторката и нейното умение да разбърква нашите.
Любопитни сте? Веднага прочетете „Лейла“. Тази книга променя светове 🙂

Вижте още ревюта за книгата.

fb-share-icon0
error: Content is protected !!