КАК ДА СЪМ УСПЕШЕН?

С каквото и да се занимавате, в каквато  и сфера на живота и бизнеса да се изявявате, едно е сигурно – стремежът към успех е винаги на мода. Стереотипите, с които сме израснали, ни учат, че успехът е резултат от много труд, себеотдаване, дори пренебрегване на личните нужди и стабилни жертви. Успехът обаче също се моделира от нашето мислене, възприятия и желания. Щастливият човек вярва във всяка своя мечта и се чувства успял много преди да има реален резултат. Точно в това е тайната на успеха: когато се чувстваш успешен, защото вярваш в начинанията си, ти моделираш в мислите си тази представа за себе си и съответно я получаваш в живота. 

КАК И В КАКВО ИЗМЕРВАМЕ УСПЕХИТЕ СИ?

Отговорът почти винаги е: с пари. Често обаче парите не правят успешните хора щастливи, а щом не можете да се зарадвате на успехите си, тогава за какво ви са? Ако не сте щастливи, работата вероятно ви носи повече стрес, който се натрупва и в някакъв момент отключва депресивни състояния.

РЕШЕНИЕТО:

Правете това, което ви прави щастливи и го правете дотогава, докато то наистина ви прави щастливи. Със сигурност ще бъдете успешни. Не мерете успехите си с пари, защото парите са мощна енергия, която е в непрекъснат поток – тя просто преминава през нас, но не е първоизточник или причина за нашето щастие/нещастие, успехи или провали. Когато сте щастливи от това, което правите, когато то наистина ви носи радост, вие привличате в живота си повече от същото. Привличате изобилие във всичките му разновидности, включително и финансова свобода. 

Ако сте на етап от живота си, в който сте изгубили връзката със себе си, забравили сте какво ви носи радост, ежедневието ви плаши и стресира, а липсата на достатъчно пари ви демотивира да намерите смисъл и да вярвате, че заслужавате щастлив живот, ето няколко лесни стъпки да промените това:

1. СУТРИН С УСМИВКА И ПОНЕ ЕДНА ХУБАВА МИСЪЛ 

Ние сме това, което мислим, защото мислите ни притежават честота, вибрация и енергия. Ако пренастроите съзнанието си към позитивни мисли, то в живота ви непременно ще започнат да се случват приятни неща. Как се случва това? Съвсем просто е – човек сам моделира деня си, затова всяка сутрин си казвайте „Днес ще бъде страхотен ден за мен!“ Ако понякога сте твърде изнервени и нямате време за положителна нагласа, променете нещо в ежедневието си (например станете с 10 минути по-рано и вместо новини, които ви напрягат, гледайте любим сериал, който ви разсмива и настройва на приятни вълни). Започнете деня с добро настроение, за да ви върви така през цялото време. „Днес денят ми ще бъде хубав, колегите ще бъдат мили с мен, а следобед ще получа изненада.“ Правете това една седмица и можете да споделите ефекта. При мен винаги се получава. Да пренастроиш мисълта си отнема секунди. Старайте се винаги да е в положителна посока, за да привличате изобилие в живота си.

2. МУЗИКА

Музиката винаги е притежавала силата да влияе на емоциите ми. А може би и при вас е така. Избирайте красива музика с хубави и позитивни послания. Когато сте под стрес, пуснете си любима песен. Най-важното е да не губите връзка със себе си и контрол върху мислите си. Ако сте ядосани, пуснете си песен. Ако някой ви ядосва, поздравете го с песен. Как музиката ще ви направи успешни ли? Сама по себе си – няма, но ще ви помогне да контролирате негативните си емоции и да ги трансформирате в положителни, а положителните мисли винаги водят до успех.

3. КНИГИ

книги

Книгите са любимият ми отдушник. Обичам да бягам от реалността с хубав роман, а от две години – обичам и да създавам свои реалности. Това ми помага в много аспекти – измествам за известно време фокуса от всичко, което ме е натоварвало през деня, за да правя нещо, което ми носи удоволствие. В резултат на това натоварването е отшумяло, а причините – забравени или отложени за момент, когато ще знам как трайно да ги отстраня. Предпочитам художествена литература, но напоследък слушам като аудиокниги заглавия в жанра на личностното израстване. Този материал явно е резултат от тези мои нови занимания.

4. ВРЪЗКА С ПРИРОДАТА 

Чистият въздух и красотата на природата винаги избистрят ума и зареждат човек позитивно. Когато сте в хармония със себе си и с околния свят, решенията често сами се появяват в мислите ви, така че ако обичате да се разхождате и това ви носи удоволствие, задължително го правете в дните, в които сте се чувствали нещастни, пренебрегнати и провалени. Възстановявайки връзката със себе си, вие всъщност работите за личното си щастие и успех.

5. САМОУВЕРЕНОСТ

Старайте се да се обичате и приемате такива, каквито сте. Самоувереността е едно от най-важните личностни качества, които трябва да развивате, за да се чувствате успешни. Тук ключовата дума е „чувствате“, а не „бъдете“. Вярвайте в себе си и в мечтите си, правете нещата, които обичате, и бъдете в хармония със себе си и околните. Всичко това ще ви прави щастливи, което само по себе си е голям успех. Всеки успех води след себе си следващ, така че за да бъдете успешни в заниманията, трябва първо да сте успешни като хора.

fb-share-icon0

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!