Може би някой ден, на 9 ноември, Споделени тайни и Премълчани истини Никога повече няма да са Жестока любов

Това не е изречение от роман, който не сте чели, а от заглавията на любимите ми книги на Хувър. Има и още, но за тях след малко.

Колийн Хувър

Колийн Хувър беше първият автор, който толкова ме впечатли със своите книги, че да поискам да пиша ревюта за тях. Нейните герои – винаги толкова смели и вдъхновяващи, винаги в центъра на драматични катаклизми, пред бумеранга на миналото или просто отритнати от обществото заради някакви предразсъдъци – всеки път ме карат да погледна на живота от друг ъгъл. И той се изменя с всеки нов прочит.

Това е Колийн Хувър за мен.

Тя пише открито за социални проблеми, за които ние прикрито мълчим. С лекота разкрива пласт по пласт най-съкровеното неизречено между двама влюбени в ситуация без изход. Темите, които подбира, са разнообразни и разтърсващи, влизат дълбоко под кожата, както и в сърцето. Всеки неин роман си подхожда идеално с кутия кърпички, защото няма как да не пуснеш поне една сълза на последната страница. Вихрушка от емоции, обрати и дълбоки истории, чиито главни герои ми остават любими. Това е Колийн Хувър за мен.

Възхищавам се на таланта ѝ да подрежда по изключително красив и ефектен начин думите, за да звучат мелодично и в синхрон. Харесвам оригиналността на нейните герои и всички начини, по които прави читателя съпричастен с личните им истории. Харесвам играта на думи в заглавията и в имената на персонажите. Обожавам саундтраците към нейните книги, което е още една оригинална нейна хрумка.

Не харесвам как са преведени на български голяма част от заглавията на книгите ѝ и често намирам кусури в преводите. Обичам да я чета в оригинал и си купувам преведените книги заради съпруга ми, който също ги чете. Сега се радвам, че съм събрала прилична колекция, която ще презентирам тук заедно с ревютата ми в платформата Goodreads.

Потопете се заедно с мен в един богат на емоции, драма, любов и много смисъл свят!

fb-share-icon0
Категории: Книжни ревюта

0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!